Za koga je Granital sudoper pravi izbor?

Za koga je Granital sudoper pravi izbor?

Provjerite zašto, ili da li je uopšte, sudoper iz kompozitnog materiala Granital pravi je izbor za vašu buduću kuhinju.

Šta je granital?

Granital je kompozitni materijal, mješavina je dvaju materijala i predstavlja jedan od najjačih materijala na tržištu.

Granital zapravo ima čak i bolje osobine od samog granita, prirodnog kamena, koji je druga najtvrđa tvar na Zemlji, odmah iza dijamanta.

Granital je smjesa 75-80% granitnih čestica ili granitnog praha, koja je povezana visokokvalitetnim vezivom.

Ova smjesa daje sudoperu nevjerovatnu čvrstoću, kao i potrebnu fleksibilnost i otpornost na velike temperaturne promjene, na primjer kada u njega ulijemo vrelu ili hladnu vodu.

Trend: prirodno

Ako ste i vi zaljubljeni u prirodno i želite uključiti organski element u svoju buduću kuhinju, Granital sudoper bit će prekrasan prirodni dodatak vašoj kuhinji.
Granital sudoperi Alveus dostupni su u ugodnim i umirujućim zemljanim tonovima: antracit, crvenkasta glina, bež i betonske boje.

Tehničke prednosti sudopera iz kompozitnog materijala – Granitala

Granital je izuzetno jak i izdržljiv materijal, ali je i neusporedivo lakši u odnosu na granit. Gust je i prilično debeo i zato je još jedna pozitivna karakteristika granitnih sudopera to što prirodno upijaju zvukove i vrlo su tihi (otvorena voda iz kuhinjske slavine neće bučno prskati po sudoperu).

Pristupačan sudoper

Jedan od važnih čimbenika prilikom odabira sudopera je, naravno, cijena. Uprkos vrhunskim osobinama, možemo vas razveseliti da su Granital sudoperi Alveus dostupni za nešto više od stotinu eura nadalje.

Čiščenje sudopera iz Granitala

U čišćenje Granitala ćete možda morati uložiti malo više truda nego u nehrđajući čelik, gdje su vam dovoljni topla voda i mekana krpa. Ali nemojte se zastrašiti – i dalje ga je veoma lako očistiti sa svakodnevnog gledišta. Budite oprezni i izbjegavajte grube materijale i jaka, abrazivna sredstva za čišćenje.

Upotrijebite krpu od mikro vlakana i toplu vodu s blagim sapunom te nakon čišćenja obrišite sudoper kako biste izbjegli nakupljanje kamenca.

Još niste odabrali sudoper za svoju kuhinju? Pogledajte bogatu ponudu sudopera iz Granitala Alveus.

KOVINOPLASTIKA d.o.o., Sarajevo

Safeta Zajke 107
71000 Sarajevo
Bosna in hercegovina
Tel : +387 33 / 674 225
Fax: +387 33 / 674 229

info@alveus.ba

www.alveus.ba

Leave a Reply