''HOME & GARDEN INTERIOR DESIGN 2024'' ispunio očekivanja u Banja Luci

Sajam i konferencija „HOME & GARDEN INTERIOR DESIGN“ održao se 16.3.2024. godine u Delta Planet Centru u Banja Luci. Sajam je održan u prizemlju centra, a konferencija na prvom spratu u kino dvorani.

Kompanije koje su se predstavile u sajamskom dijelu su kompanije lideri u opremanju enterijera i eksterijera, te su posjetioci imali priliku na jednom mjestu da saznaju sve informacije, detalje, inovacije i preporuke, kao i da ostvare određene popuste pri kupovini. Posjetioci sajma su bili stručnjaci, profesionalci, dizajneri enterijera i eksterijera, arhitekti, te svi zaljubljenici u uređenje prostora.

Zlatni sponzori:

DAVIS FABRICS BH ŽIVINICE D.O.O., DELIBAŠIĆ POLIURETANI D.O.O., FTM D.O.O., IZAZOV D.O.O., KALEA D.O.O. SARAJEVO, LION D.O.O., REHAU D.O.O. SARAJEVO, SIKA BH D.O.O. SARAJEVO, SIN-CRO-ER D.O.O., TRGOŠPED D.O.O., VOKEL D.O.O.

Srebreni sponzori:

DELUX D.O.O., TECE D.O.O., RADIONICA FOR YOU D.O.O., SIMPO SIK D.O.O., YTONG BH D.O.O.

Izlagači:

DARKWOOD BOGDAN TRKULJA SP, FITNESOPREMA.BA, „FOLIJA CENTAR“ BANJA LUKA, GALA GROUP D.O.O., HANSGROHE D.O.O., KERA & DISK D.O.O., NOBIL NOVA BILA, TEM MANDEKS D.O.O. ŠIROKI BRIJEG, VALPAINT DESIGN D.O.O.

Sala u kino dvorani na konferenciji je bila popunjena do zadnjeg mjesta, a predavanja su održali stručnjaci iz svijeta uređenja enterijera i eksterijera, kompanije učesnici, te se razvila i diskusija, a posjetioci su uživali u inovativnim predavanjima i preporukama. Učesnici konferencije su bili stručnjaci, profesionalci, dizajneri enterijera i eksterijera, arhitekti, te svi zaljubljenici u uređenje prostora.

Ovo je jedinstven koncept događaja u BiH na kojem su vrhunski stručnjaci iz svijeta održali zanimljiva i edukativna predavanja i gdje se održao sajam sa izložbenim štandovima sponzora i partnera koji su predstavili sve što vam je potrebno za uređenje doma, vrta, vikendica, ugostiteljskih i turističkih objekata, poslovnih prostora i slično. Pored dizajnerice enterijera Suzane Nikić, dizajnerice enterijera, Studio za dizajn enterijera „Home Like Yours“ iz Švicarske, predavanja su održali: Alisa Osmanagić, mr.arh Studio Alisa Design, Crna Gora, Jelena Barać, dipl.ing.arh. iz BiH, kao i Zerina Islamović, dizajnerica enterijera, Zinger Studio. 

Pored njih, posjetioci su uživali u predavanjima kompanija: Emina Jakubović, Izazov d.o.o., kao i Elene Penave iz kompanije Vokel d.o.o. Nakon inovativnih predavanja, prisutnima se obratila i predavanje održala i Azra Zaimović ispred kompanije Trgošped d.o.o., kao i  Gabriela Rijić ispred kompanije FTM d.o.o., te Luka Gašparević ispred kompanije TECE d.o.o. Dva zadnja predavanja koja su informisala pristune su održali  Ernest Brajković ispred kompanije Sin-Cro-Er d.o.o. i Slobodan Drakulić ispred kompanije Enroll d.o.o.

Medijski sponzori događaja su bili:

Radio M, Biznis.ba, Dom Info, eKapija, Hercegovina.info, ITD Marketing, Jabuka.tv, Kameleon, Manager.ba, MONDO, Mostarska Panorama, Mostarski.ba, PIT.ba, Podovi.ba, Faktor.ba, TNT Radio, Vijesti.ba, Žene.ba

Organizatori najavljuju kako će ovaj događaj postati tradicionalan u BiH. Pratite službene stranice časopisa m-Kvadrat Home, specijaliziranog časopisa za uređenje doma, koji je i pokretač događaja, kako biste bili u koraku sa svim informacijama vezanim za uređenje doma, te naredni događaj koji se planira.