You are currently viewing Sanela Krpo: Volim modu, ali ne pratim slijepo trendove, tako da mogu slobodno reći da njegujem poseban i drugačiji stil

Sanela Krpo: Volim modu, ali ne pratim slijepo trendove, tako da mogu slobodno reći da njegujem poseban i drugačiji stil

Moja ljubav prema uređenju interijera i eksterijera rodila se još prije mnogo godina. A sve je počelo u junu 2023 godine kada sam dobila dg. karcinom mammae. Trebalo mi je nešto što će mi skrenuti misli, nešto što će me preokupirati. I tako je nastao profil na instagramu @nellas_homeoflove.

Intervju: Sanela Krpo, Instagram blogger

Biografija: Moje ime je Sanela Krpo. Živim u Mostaru, Bosna i Hercegovina. Imam 43 godine, po zanimanju sam prof. pedagogije. Moju malu porodicu činimo suprug, trinaestogodišnja kćerka, moj mali pas Mona i ja. Ja sam neko ko je zaljubljenik u lijepe stvari i detalje za dom. Također volim modu, ali ne pratim slijepo trendove, tako da mogu slobodno reći da njegujem poseban i drugačiji stil. Ljubitelj sam prirode i putovanja. Volim sklad boja poseban i drugačiji stil.

Moja ljubav prema uređenju interijera i eksterijera rodila se još prije mnogo godina. A sve je počelo u junu 2023 godine kada sam dobila dg. karcinom mammae. Trebalo mi je nešto što će mi skrenuti misli, nešto što će me preokupirati. I tako je nastao profil na instagramu @nellas_homeoflove.

Uvod: Danas razgovaramo sa Sanelom Krpo, profesoricom pedagogije iz Mostara, Bosne i Hercegovine. Sanela ima 43 godine i živi sa suprugom, trinaestogodišnjom kćerkom i njihovim malim psom Monom. Poznata po svojoj ljubavi prema lijepim stvarima i detaljima za dom, Sanela njeguje poseban i drugačiji stil, kombinirajući modu i interijer na jedinstven način.

Njena strast prema uređenju interijera i eksterijera produbljena je nakon dijagnoze karcinoma dojke u junu 2023. godine, što ju je potaknulo da stvori Instagram profil @nellas_homeoflove. Kroz ovaj profil, Sanela dijeli svoju svakodnevnicu, fotografije iz svog doma i upoznaje žene koje dijele istu strast, stvarajući zajednicu podrške i inspiracije.

Sanela nam priča o svom domu, koji odiše toplinom i ljubavlju, spajajući moderni i tradicionalni stil, vintage i shabby chic. Svojim smjelim odabirom detalja i kreativnim DIY projektima, ona stvara interijer s osobnošću, pretvarajući svaki kutak u harmoniju boja i stilova.

Moje ime je Sanela Krpo. Živim u Mostaru, Bosna i Hercegovina. Imam 43 godine, po zanimanju sam prof. pedagogije. Moju malu porodicu činimo suprug, trinaestogodišnja kćerka, moj mali pas Mona i ja. Ja sam neko ko je zaljubljenik u lijepe stvari i detalje za dom. Također volim modu, ali ne pratim slijepo trendove, tako da mogu slobodno reći da njegujem poseban i drugačiji stil. Ljubitelj sam prirode i putovanja. Volim sklad boja poseban i drugačiji stil. Moja ljubav prema uređenju interijera i eksterijera rodila se još prije mnogo godina. A sve je počelo u junu 2023 godine kada sam dobila dg. karcinom mammae. Trebalo mi je nešto što će mi skrenuti misli, nešto što će me preokupirati. I tako je nastao profil na instagramu @nellas_homeoflove.


Tako počinjem aktivno da dijelim svoju svakodnevnicu slikam detalje iz svog doma, upoznajem žene koje gaje ljubav prema istom i koje mi pružaju nesebičnu podršku. Za svoj dom mogu reći da odiše prije svega toplinom, jer je to mjesto koje smo suprug i ja gradili sa puno ljubavi. Moj dom je spoj modernog i tradicionalnog, vintage i shaby chik. Prostire se na 150m2, a svaki detalj je pažljivo biran i osmišljen, da oplemenjuje cijelu priču. Ne volim minimalizam.


Neko sam ko jako voli promjene, pa tako se i u mom domu često premješta namještaj, farba, restaurira namještaj. Tako sam stvorila interijer sa osobnošću, okružena predmetima koje volim, a sve je začinjeno daškom šarma. Ne volim kič ali sam slobodnija u miješanju stilova i otvorenog sam pogleda na to. Također se volim poigrati i sa nekim DIY projektima, i tako su nastale brojne vaze, ćupovi i slično.

Za svaki interijer su važni detalji, jer prostor čine ljepšim tako da sam smjelija u odabiru i unosim ih u svaki kutak svog doma. Tako kroz ljubav prema detaljima- vazama, zdjelicama, biljkama, ogledalima, lampama, slikama dolazi do izražaja moj smisao za stiliziranje, izražavanje osobnosti i stvaranje tople atmosfere doma.

Komentariši