You are currently viewing Salonski stan u zgradi iz tridesetih godina XX vijeka

Salonski stan u zgradi iz tridesetih godina XX vijeka

Salonski stan u zgradi iz tridesetih godina XX vijeka u Novom Sadu, površine 100m2, rekonstruisan je u savremeni prostor za stanovanje za jednu osobu.

Stan 3.0 – Domus Arhitektonski Atelje

Pregradni zid između dnevne i spavaće sobe je uklonjen, kao i zid koji je dijelio salon od terase, čime je gotovo čitav stan postao jedinstven prostor, osvjetljen sa tri strane i sa vizurama koje se pružaju sa kraja na kraj stana, gledajući sa jedne strane na dvorišno zelenilo, a sa druge na Petrovaradinsku tvrđavu.

Centralnom prostoru salona dodata je kuhinja, dok je nekadašnji servisni dio stana pretvoren u gostinski blok. Nekadašnja lođa sa dvorišne strane stana, koja je služila i kao servisni ulaz, pretvorena je u zatvorenu ulaznu zonu, direktno izloženu svetlu i spoljašnjem zelenilu preko velikog staklenog portala.

Sav namještaj izrađen je po mjeri, ugrađen i skriven, kako bi prostor bio što čistiji i smireniji, zaklanjajući pritom mjesta za odlaganje. Osim hrasta, neutralnih bijelih i svjetlosivih tonova, prisutne su još samo nijanse zelene boje biljaka i trpezarijskih stolica.

Komentariši