You are currently viewing Sajma Čamdžić: Ljubav prema uređenju enterijera je bila uvijek prisutna, ali je dostigla vrhunac kupovinom i adaptacijom vlastitog doma

Sajma Čamdžić: Ljubav prema uređenju enterijera je bila uvijek prisutna, ali je dostigla vrhunac kupovinom i adaptacijom vlastitog doma

Uredite svoj dom tako da vam to bude omiljeno mjesto gdje provodite svoje vrijeme, gdje vam se duša odmara, a tijelo i um skupljaju energiju za nove pobjede

Upoznajte Maju Čamdžić, 33-godišnju Bosanku koja svoju ljubav prema uređenju doma i minimalističkom stilu pretvara u životni izraz. Nakon 14 godina života u Njemačkoj s mužem i dvije kćerkice, Maja je svoj dom pretvorila u oazu elegancije i jednostavnosti. Inspirisana vlastitim iskustvom renoviranja i uređenja, dijeli savjete kako bi čitaocima omogućila da stvore prostor u kojem se osjećaju ugodno i ispunjeno. Njeni DIY projekti i ljubav prema vazama dodaju osobni pečat njenom domu, dok poruke o pažljivom biranju dekoracija podsjećaju na važnost stvaranja prostora koji odražava osobnost i udobnost.

Intervju: Sajma Čamdžić, Instagram blogger

Recite nam malo više o sebi?

Moje ime je Sajma (Maja) Čamdžić, imam 33 godine, rođena sam i odrasla u Bosni i Hercegovini, tačnije u gradu Kladnju. Već 14 godina živim i radim u Njemačkoj sa mužem i kćerkicama Asija (12) i Darija (6).

Kada je krenula ljubav prema uređenju doma?

Ljubav prema uređenju interijera je bila uvijek prisutna, ali je dostigla vrhunac kupovinom i adaptacijom vlastitog doma. Kako je renoviranje dosta iscrpljujući kako fizički tako i financijski dugi proces, odvojila sam dosta vremena za planiranje i odabir kuhinje i većine namještaja. Oduvijek sam voljela svijetle tonove, a najviše definitivno bijelu boju koja dominira u svakoj prostoriji. Na mom Instagram profilu _majana_d_ možete vidjeti par slika iz samog procesa renoviranja kao i krajnji rezultat istog. Za mene bijela boja predstavlja eleganciju, čistoću i jednostavnost.

Kako bi ste opisali svoj stil?

Svoj stil bih opisala kao minimalistički kako u bojama tako i u dezenima, a i materijalima. S obzirom da sam odrasla u domu u kom je preovladavao barok namještaj i dosta keramičkih figura koje su mi u tinejdžerskim danima postale noćna mora jer sam bila zadužena za njihovu čistoću, san je bio baš ovo danas. Prostran dom sa jako malo detalja što ne iziskuje dosta vremena za pospremanje.

Da li sami uređujete dom ili imate pomoć?

Kako svoj dom sama uređujem pazim da svaki detalj savršeno pristaje i harmonija sa kompletnim uređenjem. Nisam neko ko bi tražio savjete od drugih, ali bih rado udijelila savjet ako je to nekome potrebno i ako mu se ovo što ja radim dopada.

Koji su Vama najdraži detalji u vlastitom domu?

Najdraži detalji su mi definitivno DIY projekti od kojih bih izdvojila 3D sliku i stolić u organskoj formi koje sam sama radila. Vaze su moja strast i sa svakog putovanja donesem po jednu.

Poruka za naše čitaoce?

Moji savjeti za vaše čitatelje jesu da ne prate slijepo trendove, da biraju pažljivo i ne kupuju ishitreno. Najvažniji savjet je da kupuju isključivo namještaj i dekoraciju koja se njima dopada. Uredite svoj dom tako da vam to bude omiljeno mjesto gdje provodite svoje vrijeme, gdje vam se duša odmara, a tijelo i um skupljaju energiju za nove pobjede.

Komentariši