You are currently viewing Rekonstrukcija vikendice u Bezdanu

Rekonstrukcija vikendice u Bezdanu

Postojeća stara vikendica na obali Velikog Bačkog Kanala, u vikend-naselju Šebešfok u Bezdanu, radikalno je rekonstruisana u savremenu kuću za odmor, okrenutu prirodi.

Domus Arhitektonski Atelje

Postojeća stara vikendica na obali Velikog Bačkog Kanala, u vikend-naselju Šebešfok u Bezdanu, radikalno je rekonstruisana u savremenu kuću za odmor, okrenutu prirodi. Od vrlo jednostavnog objekta sa kosim krovom, rekonstrukcijom i dogradnjom postigao se utisak nove, savremene kuće, pri čemu je njegova razmjera ostala u skladu sa okolnim kućama.

Umjesto više malih, skučenih prostorija, formirano je prizemlje sa objedinjenim dnevnim boravkom, trpezarijom i kuhinjom. Na njega se nadovezuje velika natkrivena terasa, koja otvara kuću prema kanalu i šumi sa njegove druge strane. Spavaće sobe smještene su u novoformirano potkrovlje. Drvena fasadna obloga doprinosi tome da se ova vikendica dobro uklapa u prirodno okruženje, a veliki otvori, koji su zamijenili uobičajeno male prozore, omogućavaju da se to prirodno okruženje zaista doživi iz kuće.

Komentariši