You are currently viewing Petra Gajski: Dizajn stana u kojem je ugodna opuštajuća atmosfera

Petra Gajski: Dizajn stana u kojem je ugodna opuštajuća atmosfera

Beige nijanse, elegantne štukature, staklo, čiste i ravne linije te moderna nota, detalji su koji ovaj stan čine posebnim i ugodnim za život.

Dizajn stana s ugodnom opuštajućom atmosferom ne samo da stvara prostor za odmor i relaksaciju, već i potiče kreativnost i miran duh. Svaka stvar je pažljivo odabrana kako bi se stvorio skladan ambijent i osjećaj uravnoteženosti. U nastavku je projekt Petre Gajski.

Piše: Petra Gajski

Projekt: Dizajn stana

Lokacija: Sveta Klara, Zagreb

Autor: Petra Gajski, Project Vision studio, Zagreb

Project Vision studio za dizajn interijera iz Zagreba, nakon dugogodišnjeg školovanja na području prirodnih znanosti i likovnih umjetnosti te u konačnici dizajna interijera, osnovala je Petra Gajski 2020. godine. Sklad znanosti ispunjen iskustvom i širim rasponom vizije interijera omogućuje osnivanje tvrtke u kojoj svatko može pronaći inspiraciju, ideju i svu pomoć koja je potrebna za uređenje prostora. Iza sebe ostavila je veliki broj uspješno završenih projekata bilo da se radi o jedinstvenoj sobi, maloprodajnom prostoru, vili ili društvenom prostoru. Umjesto da dizajnira konvencionalna mjesta, odabire izgraditi vlastita, ugrađujući trenutne dizajnerske ideje kako bi ih učinila prepoznatljivima i osobnima.Upravo jedan takav stan dizajnirala je u Zagrebačkom kvartu Sveta Klara za simpatičnu mladu klijenticu.

Projektni zadatak bio je stvoriti ugodnu opuštajuću atmosferu u kojoj će se klijentica u svakom trenutku osjećati relaksirano. Upravo iz tog razloga odabrana paleta boja koju unosimo u prostor odiše toplim tonovima uz nekoliko akcentnih detalja u vidu prirodnih i zemljanih nota. Prije svega, u ovakvim projektima najbitnije je osigurati mnoštvo skladišnog prostora, dobro organizirati samu dispoziciju namještaja te omogućiti sve potrebe investitora. U stanovima manjih kvadratura od velike je važnosti dobro osmisliti namještaj po mjeri koji će kompaktno iskoristiti svaki centimetar stana no dizajnirati ga da i dalje odiše prozračnošću i prohodnošću. 

U jednom dijelu prostora prostire se velika kuhinja na koju se nastavlja polubarsko sjedenje. Kuhinja omogućuje dovoljno radne površine isto kao i skladišnog kapaciteta. Odabrana u neutralnim svijetlim nijansama ne zagušuje prostor te nudi dovoljno prostora za baratanje i funkcioniranje u samom kuhinjskom prostoru. Uz samu kuhinju kompaktno se nastavlja ostakljena vitrina prema blagovaonskom dijelu unutar kojeg je osiguran okrugli stol s četiri blagovaonske stolice. U manjim prostorima izuzetno je važno odabrati nježne i zaobljene linije kako bi prohodnost stana bila što čišća i glađa. U prostoru dnevnog boravka smještena je sjedeća garnitura uz pripadajuće pomoćne klub stoliće koji se dizajnom i bojom kompaktno nadopunjuju uz ostatak odabranog materijala i boja. TV element dizajniran je na način da se iz njega u produžetku nastavlja radni kutak koji je klijentici bio prijeko potreban. Cijeli dizajn stana prate akcentne dekorativne tapete, a rasvjeta je pomno odabrana i uključuje ambijentalnu led rasvjetu, podne lampe, stropne lampe i visilice. Pažljivo odabrana rasvjeta međusobno se nadopunjuje i stvara sklad između nekoliko različitih tipova rasvjete.Beige nijanse, elegantne štukature, staklo, čiste i ravne linije te moderna nota, detalji su koji ovaj stan čine posebnim i ugodnim za život.

Komentariši