Novi trendovi u uređenju kupatila

Novi trendovi u uređenju kupatila

Za sve koji planiraju velike promjene u uređenju doma, poput uređenja i obnove kupatila donosimo inspirativne trendove koji će obilježiti 2021. godinu. Moderni dizajn uglavnom uključuje drvo, kamen, staklo, velike formate keramike, ali i neizostavni mramor. Sve navedeno upućuje da je fokus na povezivanje sa prirodom i stvaranje wellness iskustva.

Drvo je materijal koji donosi dah prirode i topline u svaku prostoriju vašeg doma, pa tako i u kupatilo. Keramika koja imitira drvo odlično se slaže sa kupaonskim namještajem modernog dizajna i možemo je vidjeti u zidnim i podnim oblogama, koje u kombinaciji s različitim stilovima pločica stvaraju upečatljive prostore.

2021. će zasigurno biti obilježena povratkom mramora u dizajn uređenja kupatila. Mramor je nježan, elegantan materijal i daje luksuzan izgled prostoru. Danas možete pronaći mramor koji sadrži žile u različitim nijansama koje će osvježiti prostor i na taj način možete izbjeći osjećaj hladnoće, a veliki utjecaj će imati i detalji kao što je kupaonski namještaj, baterije i sl.

Prirodni kamen ostaje trendovski materijal za dizajniranje besprijekornih ambijenata i u ovoj godini. Osim dekora za podove i zidove također će se koristiti za dizajn radnih ploča i umivaonika. U kombinaciji sa drugim prirodnim materijalima, poput drveta, prirodni kamen kupatilu daje moderan industrijski izgled.

Obratite pažnju na detalje!

Donedavno su se zlatni detalji smatrali neukusom i vrijedilo je mišljenje da se rijetko uklapaju sa drugim bojama i materijalima. Novi trendovi veličaju zlatne elemente savremenog dizajna koji kupatilu daju notu prefinjenosti, elegancije i luksuza. Posebnu pažnju privlače baterije i detalji u crnoj mat boji će dati poseban pečat klasičnom dizajnu i neutralnim bojama keramike.

Najvažniji estetski detalj za savršeno kupatilo je ogledalo. Bilo da je drveno, zlatno, okruglo ili pravougaono, mora se prilagoditi kupatilu kako bi vizualno stvorilo veći prostor. 2021. godina donosi velika ogledala, kvadratnog i pravougaonog oblika sa zaobljenim vrhovima. Moderna ogledala s jednostavnim linijama i LED osvjetljenjem i dalje su najzastupljenija. Biljke su neizostavan detalj u svakom kupatilu. Osim što poboljšavaju dizajn, detalj su koji možete sezonski mijenjati.
Vjerujemo da smo vas nadahnuli i da ste spremni urediti svoje kupatilo iz snova. Slijedite trendove, ali ne slijepo, prepustite se mašti i pretvorite svoje kupatilo u mjesto puno stila i ljepote.

www.bagno.ba

Leave a Reply