You are currently viewing Matea Korenić: Volim estetiku, red i sklad u svemu

Matea Korenić: Volim estetiku, red i sklad u svemu

Par dobrih vazi i svijećnjaka, drveni predmeti, i lanene tkanine za mene su uvijek dobitna kombinacija

Intervju: Matea Korenić

Matea je po zanimanju magistar ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu. Rođena Riječanka, a zadnjih 10 godina sa mužem i tri djevojčice je sa adresom u Sloveniji. U nastavku teksta pročitajte Mateinu priču o njenom uspješno uređenom domu


Recite nam više o sebi 

Perfekcionista koji ništa ne želi prepustit slučaju, s druge strane nenametljiva, teško izlazim iz neke svoje zone komfora. Volim estetiku, red i sklad u svemu! Primjećujem da sve više postajem introvert koji svoje vrijeme najradije provodi u svojoj kućnoj oazi, vrtu, medu svojim biljkama i cvijećem. Zaljubljenik u sve sto priroda nudi! 

Kako se javila ljubav prema uređenju doma? 

Mislim da su sve ove iznad navedene osobine imale tu puno utjecaja. Iako to seže još od malih nogu. Kao osnovnoškolski mi je najdraže štivo bilo-revije za dom! Jedva sam čekala svoja 4 zida, i da ih uredim po svome. 

Šta je najvažnije za uspješno lijepo uređen dom? 

Ukusi su različiti i prema tome je vjerojatno svakome presudno nešto drugo. Za mene je to sklad boja, prozračnost, prirodni materijali…

Po vama, šta je osnovno što jedan dom treba imati da bi lijepo izgledao? Mogla bih tu ponoviti zadnje tri stavke iz prethodnog odgovora, dodati neku veću biljku i najvažnije ne pretrpavati prostor stvarima. Možemo neki dom super urediti, ali ako u njega unesemo preveliku količinu stvari, nad kojima gubimo kontrolu, badava je sve! 

Koje boje su popularne na našim prostorima? 

Ono što pratim u zadnje vrijeme, a po mom je guštu, krenula je neka era umirujućih interijera, zemljanih boja…Čini mi se da je prošlo ono vrijeme kad je svaka soba imala svoju drugačiju kričavu boju zida, kad su se radile crvene i narančaste sjajne kuhinje, spuštao strop za šarenu led rasvjetu itd…nemam inače ništa protiv boja, ali se itekako daju pametnije integrirati u interijer od prije navedenog! 

Koliko često mijenjate detalje u svom domu?

Priznajem da se vremenom sve manje i manje! Ja sam bila u raznim fazama u ovih pet godina od kako smo uselili. Od toga da sam kao pomahnitala gledala svakodnevno što je novoga za kupiti, tražila sezonsku dekoraciju, pa sve obavezno po sezoni i mijenjala, i svako malo kupovala nešto novo. U zadnje vrijeme se to poprilično umirilo. Gledam prije uzeti neki komad kojeg ću moći duže iskoristiti, koji će mi pasati u više sezona i u više prostora u kući.. Također gledam da su unikatniji, da ih nema svaka druga kuća, da su trajniji i da mi ne dosade nakon par mjeseci. Par dobrih vazi i svijećnjaka, drveni predmeti, i lanene tkanine za mene su uvijek dobitna kombinacija! 

Za kraj poruka za naše čitaoce 

Ne stvarajte dom prema trendovima. Trendovi prođu, a vama ostane dom u kojem ubrzo niste zadovoljni. Gledajte dugoročnije, rade i pet puta razmislite je li to stvarno ono sto se sviđa vama ili mislite tako jer to radi većina!? 

Komentariši