You are currently viewing Marta Stefanović: Motivacija je iz projekta u projekat sve veća i veća

Marta Stefanović: Motivacija je iz projekta u projekat sve veća i veća

Elegancija u enterijerima nije samo stvar estetike, već i izražavanje osobnosti i ukusa. Profinjeni enterijeri predstavljaju sklad između dizajna, funkcionalnosti i harmonije. Oni su kao poezija u svakom detalju, gdje svaki element doprinosi stvaranju nevjerojatne priče o ljepoti i stilu. U nastavku je intervju sa Martom Stefanović.

Intervju: Marta Stefanović, diplomirani dizajner enterijera


Recite nam nešto o sebi?

Moje ime je Marta Stefanović i ja sam diplomirani dizajner enterijera. Nakon završetka fakulteta sam počela da radim i osnovala svoj studio za dizajn koji je od samog početka dožveo ogroman uspeh.

Kako ste postali dio enterijera i otkud ljubav prema ovom poslu?

Jos kao mala sam postala deo sveta enterijera, dizajna i estetike, a da to nisam ni znala. Prema sociologiji i psihologiji, roditelji negde uvek svojoj deci predstavljaju idole i nesvesno im usadjuju odredjene modele ponašanja. Tako je moja mama imala čitavu kolekciju časopisa za uredjenje doma. Sećam se da su nam ti časopisi stajali u dnevnoj sobi ispod stočića i da sam ih ja s vremena na vreme listala, ali meni to ništa nije bilo preterano zanimljivo. Slobodno mogu reći da me nije ni interesovalo. Petnaest godina kasnije, upisala sam upravo dizajn. Ljubav prema ovom poslu se nije javila tek tako odjednom i slučajno. Smatram da mi je ona usadjena još od najranijeg detinjstva i da je uvek bila tu negde, samo se ispoljila malo kasnije. 

Možete li nam malo pobliže objasniti kako nastaju projekti?

Nastanak projekta, od same ideje pa sve do realizacije, je jedan veoma složen, kreativan i zanimljiv proces. Ideja se obično javi kada ugledam prostor, zatim napravim skicu, nakon skice 3D model, nakon toga izradjujem tehničke crteže po kojima uvežban tim mojih saradnika izvodi radove. 

Slike Vašeg dizajna enterijera su magične, otkud dolaze ideje i šta je motivacija?

Ideje su svuda oko nas, inspirišu me različite stvari koje me svakodnevno okružuju. Motivacija je iz projekta u projekat sve veća i veća.

Koji su trenutni trendovi u svijetu enterijera?

Trenutno, ako govorimo o svetskim trendovima, to je definitivno minimalizam pastelnih, neutralnih tonova sa puno zelenila. Perfekcionista sam  i trudim se da svaki projekat bude bolji od onog prethodnog. 

Da li volite neki stil posebno, ili radite prema željama klijenata?

Tokom svakog sastanka, pre početka rada na projektu, kroz razgovor sa klijentom, uradim neku vrstu psihoanalize kako bih zaključila šta klijent voli, šta ga smiruje, opušta, jer kada se radi o uredjenju prostora u kome živimo, najbitnije je da stvorimo komfor, udobnost i prijatnost.

Po čemu ste prepoznatljivi, da li uvijek unosite svoj lični pečat u dizajn?

Uvek se trudim da ispšostujem želje klijenta, ali isto tako da uklopim estetiku i funkcionalnost i da dobro iskoristim prostor. Moji saradnici kažu da moje projekte odlikuju elegancija i prefinjenost.

Izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Svaki projekat, sam za sebe, predstavlja novi izazov. Sa izazovima se susrećem svakodnevno, ali najbitnije je da uspem da pronadjem rešenje i da uvek naučim nesšto novo. 

Planovi za dalji razvoj poslovanja?

Trenutno sam veoma zadovoljna kako se sve razvija, funkcioniše i najbitnije je da napredujem iz dana u dan. Volim svoj posao, čini mi srećnom i zadovoljnom, mogu da radim satima a da to ni ne osetim. U nekoj bližoj budućnosti planiram da upišem i master. Ja ako radim nešto, dam 101% sebe i sigurna sam da ću jednog dana biti najpoznatija u svom poslu širom Evrope. 

Poruka čitateljima.

Radite ono što volite i ne odustajte od svojih snova. 

Komentariši