You are currently viewing Kristina Vidaković: Kada je topli dom nit vodilja pri uređenju enterijera, ne može se pogriješiti

Kristina Vidaković: Kada je topli dom nit vodilja pri uređenju enterijera, ne može se pogriješiti

Temelj našeg interijera su svijetli neutralni tonovi koje sam kombinirala sa drvenim površinama, crnim i bakrenim detaljima i namještajem.

Kristina je sa suprugom ostvarila svoje snove o životu u vlastitom prostoru koji odražava svjetlost, toplinu i sklad. Kroz njezin Instagram profil “ourhappyplace6”, Kristina dijeli svoje putovanje kroz DIY projekte, inspirativne ideje i poruke o važnosti strpljenja i podrške u ostvarenju ciljeva.

Piše: Kristina Vidaković – profesorica matematike i informatike, Instagram blogger

Srdačan pozdrav čitateljima časopisa Home i ljubiteljima lijepih interijera i diy projekata. Moje ime je Kristina Vidaković. Udana sam i majka četvero djece. Po zanimanju sam profesorica matematike i informatike, a ljubav prema uređenju interijera dogodila se usput sa izgradnjom naše prve nekretnine. Naime, suprug i ja smo oboje Slavonci, ali smo po završetku studiranja odlučili sreću pronaći na moru. Tako smo stigli u Zadar gdje živimo i radimo već 15 godina. Nakon više godina podstanarstva u Zadru, odlučili smo se na kupnju zemljišta u mjestu pokraj Zadra i tamo smo izgradili našu prvu kuću.  Spletom raznih okolnosti i planova prvu kuću smo prodali nakon 4 godine i napravili drugu. Dio cijele ove naše priče i procesa podijelila sam na svom Instagram profilu ourhappyplace6 kojeg sam otvorila prije par godina dok sam bila na porodiljnom dopustu sa svojim četvrtim djetetom.

Godinama smo suprug i ja maštali o vlastitom domu i glavna nit vodilja prilikom izgradnje obje kuće je bila ideja o toplom domu koji će biti ugodan i funkcionalan za našu obitelj. Projekt za obje kuće osmislili smo sami. Puno smo pažnje posvetili tome da kuća bude puna prirodnog svjetla jer ništa ne veseli i ne puni energijom  kao sunčeve zrake koje su se pokazale najboljom dekoracijom.

Prilikom uređenja nisam se posebno bazirala ni na jednom stilu iako malu prednost dajem skandinavskom načinu uređenja te sam često inspiraciju tražila na Pinterestu. Temelj našeg interijera su svijetli neutralni tonovi koje sam kombinirala sa drvenim površinama, crnim i bakrenim detaljima i namještajem. Kuhinja je bijela, ali sam s podnim pločicama s uzorkom i zanimljivim lusterima razbila monotoniju. Letvice na prozorima, poneki rustikalni detalji, komadi starinskog namještaja i razne košare daju prostoru poseban šarm.  Veliki dio posla u obje kuće odradio je muž koji je svaku moju ideju realizirao u vrlo kratkom roku. Naprimjer napravio je samostalno gazišta na stepeništu, okvir za ugradbenu napu, konzolni stol u hodniku, elemente u vešeraju te komodu u radnoj sobi. U planu imamo još puno toga, ali uz djecu, poslove i obaveze sve ide malo sporije.

Ono što smo naučili i suprug i ja u ovom procesu izgradnje i uređenja kuće od početka do kraja jest to da su strpljenje, upornost, međusobna podrška i jasan cilj ključ svega. Čitateljima koji su trenutno u fazi gradnje i uređenja poručujem da se sav trud i muka na kraju isplate.

Komentariši