You are currently viewing Ivona Kalapač: Ljubav prema enterijerima – moj vječni suputnik

Ivona Kalapač: Ljubav prema enterijerima – moj vječni suputnik

Za Ivonu, to nije samo posao, već prilika da unaprijedi kvalitetu života klijenata kroz estetiku i funkcionalnost njihovog doma.

Piše: Ivona Kalapač, dizajner enterijera

Ivona Kalapač, rođena 14.03.1995. u Zagrebu. Nakon osnovne škole upisala je Gornjogradsku gimnaziju, opći smjer. Sa 16 godina se seli u Zadar gdje završava opću gimnaziju Vladimira Nazora. Nakon završetka gimnazije upisuje fakultet u Zagrebu za marketing i komunikacije i sa završenih 5 godina postaje magistar marketinga i komunikacija. Na zadnjoj godini fakulteta, paralelno upisuje školu za dizajn enterijera. U to vrijeme radi u jednoj marketinškoj agenciji no vrlo brzo daje otkaz i otvara svoje poslovanje koje je prati i dan danas, a sve ostalo je historija. Moji projekti odišu sofisticiranim dizajnom, pružajući dojam izuzetne elegancije i istovremeno naglašavajući luksuz na svakom koraku. Svaki prostor oblikovan je s pažljivim odabirom materijala i neutralnom paletom boja koja je zaslužna da interijer postane bezvremenski a ne samo trendovski. U svakom projektu nastojim ostvariti personalizirani pristup, maksimalno uzimajući u obzir želje i stil svakog klijenta. 

Moj svijet dizajna započeo je još od malih nogu s Barbie lutkom u ruci, odnosno njezinim plastičnim namještajem. Tada sam osjetila kako je to s veseljem i  ljubavlju postavljati minijaturni namještaj, birati boje zidova i slagati svaki detalj kako bi Barbie kuće postale prava remek-djela. To iskustvo nije samo oblikovalo moj put, već je i podsjetnik da prava strast traje kroz godine i preobražava se u nešto više – u karijeru koja me danas ispunjava i čini sretnom.

Dok su moji vršnjaci birali tradicionalne igre, ja sam svaki slobodan trenutak provodila u osmišljanju novih ideja i koncepata za male domove svojih lutaka. Odlazak u trgovinu igračaka bio je za mene poput posjeta čarobnoj trgovini umjetnina, gdje bih birala savršene komade namještaja i dodatke kako bih stvorila savršenstvo u malenom. Osim što sam se tada, jednog dana, zamišljala u svom uredu crtajući interijere i jedva čekala svoje trenutne godine, svaka renovacija obiteljskog doma i domova obiteljskih prijatelja, bila je korak bliže ovome gdje sam danas. 

Danas sam 28-godišnjakinja sa zvanjem dizajnera interijera te stručnog specijalista marketinga i komunikacija. Spajanjem dviju kreativnih grana dobila sam dobitnu kombinaciju današnjeg poslovanja. Škole sam uvijek birala osjećajem i, pogodite, izgledom. Bilo mi je vrlo bitno da se tijekom učenja osjećam ugodno u prostoru pa je tako izbor srednje škole pao na Gornjogradsku gimnaziju u Zagrebu, jednu od najljepših, s predivnim pogledom, pozicijom, bogatom povijesti i arhitekturom. Kreativnost me dalje odvela na ”sigurniji” fakultet marketinga i komunikacija, no na zadnjoj godini me ljubav preusmjerila ka školovanju za dizajnera interijera i podsjetila da svoje snove nikad ne treba zaboraviti.

Snovi mi se ostvaraju u svakom projektu onoga trenutka kada vidim sretne i zadovoljne klijente kako uživaju u prostorima koje sam s ljubavlju oblikovala. Za mene, to nije samo posao, već prilika da unaprijedim kvalitetu života klijenata kroz estetiku i funkcionalnost njihovog doma. Vidjeti osmijeh na licu, oduševljenje u očima i čuti riječi zahvale predstavljaju najveću nagradu za moj trud. To je trenutak kada shvatim da sam uspjela prenijeti njihove vizije u stvarnost i stvoriti prostor koji ne samo da odgovara njihovim potrebama već i odražava njihovu jedinstvenu osobnost. 

Moji projekti odišu sofisticiranim dizajnom, pružajući dojam izuzetne elegancije i istovremeno naglašavajući luksuz na svakom koraku. Svaki prostor oblikovan je s pažljivim odabirom materijala i neutralnom paletom boja koja je zaslužna da interijer postane bezvremenski a ne samo trendovski. U svakom projektu nastojim ostvariti personalizirani pristup, maksimalno uzimajući u obzir želje i stil svakog klijenta. Osim pristupa, svaki projekt je personaliziran. Ono što čini projekt savršenim su upravo detalji koje klijent u izvedbi prilagodi sebi. Uvijek dopuštam da su klijenti maksimalno uključeni u stvaranje svog doma jer njihov zadnji ”touch” je ono što ga čini savršenim za njih. Vaš prostor mora biti prikaz vaše osobnosti. Dom ste zapravo Vi, a moj dom je uspješno stvaranje prostora gdje se sreća i ljubav osjećaju kao kod kuće.

Komentariši