You are currently viewing Dupleks stan u Beogradu u potpisu Marijane Jovin

Dupleks stan u Beogradu u potpisu Marijane Jovin

Smješten u srcu grada, ovaj dupleks stan predstavlja oličenje luksuznog života sa svojim pažljivo uređenim enterijerima i raskošnim detaljima.

Piše: Marijana Jovin

Marijana Jovin je osnivač i direktor Design Studija In Luxury-a, koji se bavi luksuznim uređenjem enterijera, eksterijera kao i 3D vizualizacijom. Zaljubljena sam u svoj posao. Svakom projektu pristupa kao da je njen lični, potpuno se udubii i poistovjeti sa klijentovim potrebama. Uživa u svakom novom projektu, izazovu i upoznavanju sa novim ljudima (klijentima).

Naš najnoviji projekat u Beogradu predstavlja harmoničan spoj moderne estetike prožete elementima klasične elegancije. Smešten u srcu grada, ovaj dupleks stan predstavlja oličenje luksuznog života sa svojim pažljivo uređenim enterijerima i raskošnim detaljima. Dizajn enterijera dupleks stana odiše savremenim ambijentom uz odavanje počasti klasičnim elementima. Cilj nam je bio da stvorimo vanvremensku privlačnost neprimetnom integracijom moderne sofisticiranosti sa luksuznim detaljima i materijalima. Sveobuhvatna tema se vrti oko postizanja ravnoteže između funkcionalnosti, udobnosti i estetske privlačnosti. 

Jedna od karakteristika ovog projekta je uključivanje klasičnih motiva kao što su dekorativne lajsne i prefinjena simetrija. Ovi elementi dodaju osećaj veličine i sofisticiranosti prostoru. Štaviše, pažljivo smo odabrali vrhunske materijale kao što su akcenti od mermera i mesinga da bismo podigli ukupni ambijent i izazvali osećaj luksuza.

Uz pažljivo razmatranje i forme i funkcije, konceptualizovali smo raspored koji maksimizira prirodno svetlo i prostorni tok. Donji nivo obuhvata dnevne i trpezarijske prostore povezane sa kuhinjom, stvarajući privlačan prostor za opuštanje i zabavu. Na gornjem nivou nalaze se privatne prostorije, uključujući spavaće sobe i kupatila.

Paleta boja crpi inspiraciju iz vanvremenske palete neutralnih tonova, naglašenih bogatim teksturama mermera i metalnim akcentima. Odlučili smo se za komade nameštaja po meri koje karakterišu čiste linije i raskošna presvlaka, stvarajući savršenu ravnotežu između moderne sofisticiranosti i klasične raskoši. Svaki izbor nameštaja je pažljivo odabran kako bi upotpunio arhitektonske elemente i poboljšao ukupni ambijent prostora.

Naš cilj je bio da stvorimo utočište gde stanovnici mogu da pobegnu od užurbanosti urbanog života i prepuste se luksuznom komforu i stilu. Bilo da se održavaju intimna okupljanja ili se opuštate nakon dugog dana, svaki kutak dvoetažnog stana je dizajniran da izazove osećaj spokoja i prefinjenosti. Zamišljamo stanovnike koji neprimetno prelaze između različitih životnih prostora, od kojih je svaki pomno izrađen da zadovolji njihove različite potrebe i stilove života.

Komentariši