You are currently viewing Dizajn enterijera stana MMS u Sarajevu

Dizajn enterijera stana MMS u Sarajevu

Kontrast preovladavajućim svijetlim tonovima su akcenti u izrazito tamnim tonovima na određenim elementima, te obloge i tapete postavljene na zidovima.

Naziv projekta: Dizajn enterijera stana MMS u Sarajevu

Lokacija: Sarajevo

Projektant: Studio Dimenzija d.o.o.

Uvijek nam je izrazito zadovoljstvo kada nam se klijenti jave na vrijeme i od samog početka prepuste nama projektovanje svog idealnog stana. Objekat u kojem se ovaj stan nalazi još je u izgradnji. Klijenti su nam se obratili sa zadatkom da projektujemo enterijer prema njihovim potrebama, te da zajedno sa njima ispratimo sve korake do konačnog useljenja u stan. Iako je stan još u izgradnji na izbor keramike i parketa koji će biti ugrađen u stanu nismo mogle uticati, jer je to definisano prije našeg angažmana.

Najveći izazov – prostor dnevnog boravka

Najveći izazov ovog trosobnog stana predstavljao je prostor dnevnog boravka. U ovom prostoru je potrebno smjestiti i trpezariju i dnevni boravak, bez da se ugroze hodne linije ka kuhinji i balkonu. Obzirom da je predviđeno kupatilo u stanu bilo fiksiranih gabarita, a pri tome nije davalo prostor za postavku sušilice za veš, iskorišten je prostor izuzetno predimenzionisanog ulaznog hodnika za smještanje iste, ali i druge funkcije prilagođen potrebama klijenata.

Stil odražava želje klijenta

Sam stil uređenja odražava u potpunosti želje klijenata. S obzirom na to da trenutno imaju stan u kojem preovladava bijela boja klijenti su željeli da u ovom stanu pokušaju nešto drugačije. Kontrast preovladavajućim svijetlim tonovima su akcenti u izrazito tamnim tonovima na određenim elementima, te obloge i tapete postavljene na zidovima. Sve ovo je rezultiralo toplim enterijerom koji nije klasičan, ali ni previše ekscentričan.

Komentariši