Amira Hondo vlasnica je prelijepog balkona uređenog do najsitnijh detalja

Amira Hondo vlasnica je prelijepog balkona uređenog do najsitnijh detalja

Posebnu pažnju krade stolić, koji je Amira izradila od automobilske gume i kanape i savršeno ga uklopila u uređenje. Vaze je uradila od pletara za rakiju i bambus podmetača, kao i svijećnjake. Sve se to savršeno uklopilo i dalo posebnu notu i dizajn uređenju.

Na instagram profilu www.instagram.com/amirahondo/ upratili smo posebno uređenje doma. Vlasnica je Amira Hondo, a kada smo je kontaktirali da uradimo priču, prvo smo htjeli da nam predstavi uređenje svog balkona u boho detaljima, toplim nijansama i lijepom rasvjetom. No, listajući fotografije, shvatili smo da bismo trebali objaviti i slike unutrašnjosti. Tako da ćemo početi sa balkonom, ali idemo i u unutrašnjost kuće.

Inače, Amira je majka tri sina. Kreativna, pozitivna i vedra osoba, koja iako zaposlena, uvijek nađe slobodno vrijeme za uređenje doma. U tome posebno uživa, relaksira se i nalazi svoj mir. Koristi prirodne materijale i boho detalje. Svaki kutak je pomno isplaniran i uređen, na svaku sitnicu i detalj se misli i naravno na kraju sve to rezultira lijepim i ugodnim uređenjem.

”Uvijek sam željela veliku porodicu i topao dom, tako da sam krenula da uređujem jednu po jednu prostoriju u kuci”, priča nam Amira. A mi možemo zaključiti da joj odlično ide.

Mala bajka na balkonu

S obzirom na to da ima veliku terasu, odlučila je napraviti pravu malu bajku na njoj. Inače, Amira živi u Konjicu, lijepoj i suncem okupanoj Hercegovini, te tako većinu dana u godini provodi vani. Večeri su u ljetnim danima jako tople, pa su ovakve terase savršena mjesta za odmor i uživanje. Stoga je i bila odlična ideja da uredi balkon, kako bi mogla uživati sa svojom porodicom i prijateljima.

Stolić izrađen od automobilske gume i kanape

Sve je uređeno do zadnjeg detalja, na sve je ostavljena posebna pažnju, no ipak posebnu pažnju krade stolić, koji je Amira izradila od automobilske gume i kanape i savršeno ga uklopila u uređenje. Vaze je uradila od pletara za rakiju i bambus podmetača, kao i svijećnjake. Sve se to savršeno uklopilo i dalo posebnu notu i dizajn uređenju.

”Željela sam da ko jednom dođe na moj balkon poželi opet, da se jednostavno osjeća lijepo i ugodno, te da moja djeca više vremena provode sa mnom, da pozivaju svoje prijatelje i da se družimo”, ističe Amira.

Amira Hondo

A za sreću je potrebno tako malo, zar ne?

Amira voli industrijski stil sa boho detaljima koji daju posebnu toplinu svakom prostoru. Posebnu pažnju daje prirodnim materijalima poput drveta.

”Često se dešavalo da neke stvari nisam mogla pronaći u prodaji, pa sam ih sama izrađivala. To su komadi koji su mi posebno dragi”, kaže Amira.

Ističe da je ozbiljnija priča o uređuje krenula početkom kućne izolacije. Tako je počelo uređenje, ideje i inspiracija. Zapravo, tako je počela cijela priča posebnog uređenja doma u kojem ipak provodimo jako puno vremena.

”Inspiracija mi dolazi sama od sebe, kada vidim neki prostor odmah u glavi sklapam, šta bi moglo da ga uljepša. Sljedeći projekat na terasi je caffe bar koji ću sama raditi. Svo svoje slobodno vrijeme provodim na terasi sa porodicom i prijateljima, i to su zaista nezaboravni trenuci”, priča nam Amira.

Jutarnje kafe imaju posebnu čar

Na balkonu i jutarnje kafe imaju posebnu čar, kao i opuštanje u vrelim ljetnim danima i noćima. Inače, ovaj balkon tri godine osvojio je nagradu za najljepši. I to s pravom, zar ne?

No, koliko je balkon ukrao broje simpatije, tako su i ostale prostorije u kući. Zavirili smo u fotografije i naravno ostali oduševljeni, a vama prepuštamo da procijenite sami i da svakako pogledate Amirin profil. Možda pronađete neku ideju za sebe?

Leave a Reply