6 pametnih načina na koje možete naći prostora i organizovati sve svoje cipele

6 pametnih načina na koje možete naći prostora i organizovati sve svoje cipele

Pokrenite revoluciju u načinu organiziranja cipela

 

Cipele je zasigurno najteže organizovati tako da nam ne zauzimaju prostor u kući, osim ako nemate ogroman ormar iz snova. Nismo ni svjesni da posjedujemo omanju prodavnicu cipela sve dok nismo prisiljeni da složimo svaki par i nađemo mu prostor. Sljedeće opcije skladištenja daju jednostavna rješenja za naše pretrpane cipelare.

  1. Manji cipelarnik na ulazu u stan

Manji drveni, po mogućnosti, cipelar od bambusa je idealan dodatak na ulazu u vaš stan. Pomoći će vam da organizujete najčešće nošene cipele, a ukoliko nađete neki sa prostorom za odlaganje kišobrana, spremni ste za kišnu sezonu pred nama.

 

  1. Stalak za cipele u slojevima

Ovaj tip stalaka za cipele je idealan za čuvanje prostora u kući jer ga možete staviti čak i ispod stepenica.

  1. Cipelar u spavaćoj sobi

Postoji li bolji način da organizujete cipele koje ne nosite često ili čuvate za posebne prilike nego u malom ili vertikalnom cipelaru koji ćete smjestiti u spavaću sobu? Možete da ga dodatno uljepšate ogledalom na kliznim vratima te dobijete 2 u 1 komad namještaja.

  1. Cipelar za izložbu

Idealan način za izložiti najdraži par (ili više pari!) cipela jeste ukoliko izaberete zidni cipelar. Dolaze u različitim veličinama pa možete da izaberete koliko pari krasotica želite izložiti.

  1. Cipelar „spiner“

Ukoliko vam, pored prostora koji „walk-in“ ormari nude – još uvijek nedostaje istog, spiner cipelar je idealan za organizaciju u malom i krcatom stanu ili ormaru. Ovi cipelari mogu biti manji, no mogu i da se protežu duž cijelog zida- od plafona do poda. Što je najbolje o svega- u skladu sa svojim nazivom- okreću se u krug što vam omogućava da na jednostavan način uzmete bilo koji par cipela na stalku.

  1. Okačite ih na vrata!

Bez obzira na to da li ga izaberete u metalnom ili plastičnom izdanju- ovaj način organizacije cipela je sigurno revolucionaran u svakom pogledu. Možete da ih izložite na ulazna vrata stana te tako omogućite znatiželjnim pogledima da vide sve čime raspolažete. Međutim, ukoliko želite da ih sakrijete, možete ih premjestiti i okačiti na unutrašnju stranu vrata ormara.

Koji od navedenih vrsta cipelara i organizacije cipela vam se najviše sviđa?

Leave a Reply