Ako ste odlučili da je 2021. godina napokon preurediti prostor za kuhanje, pobrinite se da odgovara novom desetljeću.
Radni trokut
Radni trokut (ideja da sudoper, hladnjak i frižider trebaju biti jednako rastavljeni) već se dugo vremena smatra zlatnim standardom efikasnih kuhinjskih rasporeda, ali to nije uvijek moguće – ili potrebno. U malim prostorima biste se trebali manje brinuti oko postizanja te savršene konfiguracije ploče za kuhanje, a više o maksimiziranju radnih površina općenito. Sve je u maloj kuhinji već prilično blisko jedno s drugim, pa se usredotočite na ono što možete učiniti kako bi se vaša kuhinja bila veća- osjećala većom.
Odlučite se za ormare s otvorenim prednjim dijelovima, a ne za skupe prilagođene elemente prepune ladica i pregrada, što može izgledati kao da povećavaju prostor, ali zapravo u konačnici ograničavaju fleksibilnost vašeg spremišta.
Slobodno preskočite i vidljivu kantu za smeće. Vidiljive kante za smeće zauzimaju puno prostora, a područje ispod sudopera možete iskoristiti. Mala kanta za smeće koja je strateški smještena u kut ili pokraj vašeg otoka za kuhanje zapravo vas prisiljava da češće vadite smeće, što će kuhinju u konačnici činiti čistojom.
Potpuno bijele kuhinje
Bijele kuhinje uvijek će biti klasične, ali ljudi ponovno počinju istraživati boje. Dizajneri postaju mračni, težeći crnoj boji sa svojim ormarima, uređajima, bojama, hardverom i još mnogo toga. Bijelo je sigurno, ali crno je i bezvremeno. Ako želite zatamniti, ali brine vas hoće li kuhinju učiniti previše zatamnjenom, uravnotežite tamne ormariće – Želite svjetlije radne površine, kako biste bili sigurni da su čisti, Ali s ormarićima je crna boja bolja jer neće pokazivati toliko prljave detalje okolo ručki ili više korištenih površina.