You are currently viewing Savjeti za ukrašavanje doma za nadolazeće praznike 

Savjeti za ukrašavanje doma za nadolazeće praznike 

Kad lišće promijeni svoju zelenu u divne nijanse crvene, smeđe i žute, mnogi izvlače kutije s ukrasima i već se pripremaju za ukrašavanje doma.

Novi predmeti

Mnoge društvene mreže odlične su da otkrijete šta želite u tomu. Ako nešto vidite na internetu razmislite o mjestu gdje bi ta stvar mogla stajati u vašem domu. Zatvorite oči, zamislite da nešto stoji u vašem domu i tražite sličan predmet. 

Tema

Neki vlasnici ili stručnjaci miješaju i kombinuju svoj sezonski dekor, dok drugi vole birati temu i držati se iste. Tema se može promijeniti svake godine jer nema pravila. Ako volite Noć vještica onda birate narandžastu koja se slaže s bundevama, a ako ste ljubitelj praznika vjerovatno volite i pahuljice. 

Isplanirajte vrijeme 

Dekorisanje može oduzeti dosta vremena, pogotovo ako se toga ljubitelj i imate cijelu kolekciju, od zelenog, zlatnog, crvenog i bijelog. 

Sam zadatak ukrašavanja svega oduzet će vam puno vremena, odložit ćete druge zadatke da biste završili i svaki predmet stavili na svoje mjesto. I prije nego što shvatite, pronaći ćete se u stalnim momentima ukrašavanja, pomjerajući predmete s jedne strane na drugu i stalno dodavajući nove dekore. Iako je možda zabavno, oduzet će vam previše vremena. Organizujte se da sve završite u najviše 3 dana. 

Uklonite granice 

Neka mjesta u vašem domu prirodno su ‘stvorena’ za praznična ukrašavanja, poput kamina, stola u hodniku ili ulaznih vrata. Međutim, kad je u pitanju ukrašavanje – nema ograničenja. Radite ono što vas usrećuje. Svi imaju svoj stil, a vi ćete u svom uživati svaki dan. Ako nešto volite – to i uradite. 

Komentariši