Osvjetljenje je ključno kod uređenja doma

Osvjetljenje je ključno kod uređenja doma

Donosimo trendove kada je riječ o rasvjeti u vašoj kući ili stanu

Odlično dekorisana prostorija, no bez dobre rasvjete nije dobro osmišljena. Rasvjeta je od suštinske važnosti i čini veliku razliku u našem domu, pa je važno stvoriti dobro osvjetljeno okruženje, učiniti ga opuštenijim, pa čak i funkcionalnijim. Pogledajte 5 trendova kada je riječ o rasvjeti u domu, koji su podjednako funkcionalni i dekorativni.

Mesing

Mesing je dugo korišten u rasvjetnim komadima, a ove godine postaje trend u dizajnu enterijera. Mesing dodaje određenu dozu glamura i modernizma, što proizvode čini jedinstvenim. Ovaj koncept će uvijek biti bezvremenski bilo da je minimalizam ili ekscentrični izražaj u trendu, mesing se uklapa u sve stilove.

Geometrijski oblici
Geometrijski oblici u rasvjeti enterijera uzastopno su korišteni posljednje tri godine, no ove godine su postali pravi trend. Heksagonalni oblici, oni nalik na saće ili poligonalni oblici koji se centriraju na strop, doživljavaju popularnost kao nikada ranije. Što je najbolje, možete ih koristiti i kao dio rasvjete na zidovima.

Crna boja
Crna boja se vratila kao trend u rasvjeti za 2022. godinu. Počela se koristiti još prošle godine i veoma dobro je izgledala u neutralnim i minimalističkim dizajnima. Običan izgled prostora pretvara u mnogo elegantniji dizajn, a crna je uvijek crna, ona uvijek i svugdje izgleda dobro!

Jedan od novih trendova  u domeni rasvjete za nadolazeću godinu su ekscentrične lampe. Jednostavne sobe u kojima je lampa glavni i predmet koji privlači pažnju će biti novi trend u dizajnu enterijera. Ovaj trend može se uporediti sa „bonsai trendom“ od prije nekoliko godina, kada je bonsai vrlo često bio dio dekoracije. Koja mu je uloga bila? Ah da, da privuče pažnju! Istu takvu ulogu će imati i lampe u narednom periodu.

 

Leave a Reply