You are currently viewing Mirnesa Kamerić: Tajna uređenja leži u savršenoj ravnoteži stilova

Mirnesa Kamerić: Tajna uređenja leži u savršenoj ravnoteži stilova

Home tim je razgovarao sa još jednom predivnom damom Mirnesom Kamerić, a na instagramu je poznata kao mirnesakameric. Udata i majka dvoje djece, ima 36 godina, po struci je pedagog-psiholog. Također je i profesionalni šminker, a za sebe kaže da je veliki zaljubljenik u uređenje enterijera. Otkrili smo mnogo korisnih savjeta, a u nastavku teksta pogledajte prekrasne fotografije.

Opišite nam sebe kao individualca?

Zovem se Mirnesa Kamerić. Imam 36 godina, udata i majka dvoje djece. Po struci sam pedagog-psiholog. Profesionalni sam šminker i pored ljubavi prema make up-u veliki sam zaljubljenik u uređenje enterijera.

Koje materijale primjenjujete za uređenje enterijera? 

Rijetko koji enterijer ima odlike samo jednog stila, obično je to spoj dva ili vise različitih stilova.

Volim jednostavne i čiste linije savremnog stila, ali sam svoj dom željela ,,utopliti,, dodavši mu malo rustikalnih elemenata. Kombinovanjem različitih stilova moguće je stvoriti dom s puno osobnosti, koji će biti topao, ugodan i trendi. Dnevna soba je duša svakog doma. Zbog toga najveći akcenta sam stavila upravno na dnevni boravak. Budući da je drvo bezvremenski klasik u interijerima atraktivnost zida obloženog drvenim letvicama daje vrlo suptilan i nenametljiv stilski naglasak. Drvene letvice veliki su hit u interijeru. Jednostavnost, prirodnost, ljepota i praktičnost razlozi su zbog kojih im nisam mogla odoljeti. One su idealan element za ukrašavanje zidova. Često kažem da je to moj glavni adut i dekoracija koja će biti primijećena.

Postoji li neki određeni stil koji preferirate pri uređenju enterijera?

U dizajnu svog doma najviše volim koristiti bež boju. Njene različite nijanse stvaraju jednostavnu atmosferu. Ova boja je toliko svestrana da je vrlo jednostavna za korištenje pri izgradi različitih stilova i dodavanje dekoracija i dodataka u različitim bojama. Zahvaljujući ovoj boji namještaja vremenom sam mijenjala dizajn interijera koristeći razne ukrase, ukrasne jastučiće, razne dekoracije, ogledala i lampe.

Ko Vam je najveća inspiracija? 

Inspiracija za uređenje doma je svuda oko nas. Danas možemo pronaći razne časopise o uređenju doma. Društvene mreže daju toliko mogućnosti svakome, postoje divne žene koje se trude ljepotu i komfor svog doma pokazati i drugima. Svako od nas može pronaći nešto za sebe. Tajna uređenja leži u savršenoj ravnoteži stilova.

Da li nam možete dati neki savjet/poruku za naše čitaoce?

Uživajte u malim stvarima koje vas čine sretnim. Ne dozvolite da tuđe mišljenje utiče na vas, vašu ličnost i stil koji želite da stvorite u svom domu. Živite svoje snove i borite se za cilj koji ste sebi postavili. 

Komentariši