You are currently viewing Mirela Selimović: Moj dom se itekako razlikuje od ostalih

Mirela Selimović: Moj dom se itekako razlikuje od ostalih

Volim crnu, bijelu i sivu boju. Iako ove boje djeluju hladno moj dom odiše posebnom toplinom.

Intervju: Mirela Selimović

Mirela Selimović ima 28 godina. Živi i radi u Kalesiji. Supruga je i majka dvije kćerke. U nastavku teksta pročitajte o Mirelinom domu, koji su tokom uređivanja ona i suprug prilagodili sebi, ne prateći trendove.

Kada se rodila ljubav prema enterijeru?

Kada smo muž i ja krenuli uređivati naš dom, odmah smo znali šta želimo. Nismo pratili trendove, jednostavno smo prilagođavali nama. Tada nisam pratila časopise, pinterest niti instagram profile drugih žena. Mogu reći da ljubav prema enterijeru raste iz dana u dana i zbog toga sam i otvorila profil na instagramu miireelaa_is_home gdje objavljujem slike svog doma.

Po čemu se vaš dom razlikuje od ostalih?

Moj dom se itekako razlikuje od ostalih. Kao što rekoh, nisam slijedila trendove. Uređivali smo onako kako nama odgovara. Uostalom mislim da ne bi bilo dobro da je kod svakog isto.

Kako bi ste nazvali stil vašeg doma?

Nemam određen stil. Volim crnu, bijelu i sivu boju. Iako ove boje djeluju hladno moj dom odiše posebnom toplinom. Nisam željela eksperimentisati sa bojama. Željela sam jednostavno crno bijele tonove. Crna sa bijelom je savršena kombinacija boja za svaki stil uređenja.

Koji dio vam je bilo najteže urediti?

U mom domu mi ništa nije bilo teško. Od samog početka znala sam šta želim. Najveću pažnju posvetila sam kuhinji. Bilo mi je veoma bitno da je dovoljno velika da mogu da smjestim svo posuđe koje imam. Ispostavilo se da mi je opet mala, šalu na stranu, zadovoljna sam.

U kojem dijelu doma najviše provodite vrijeme?

Najviše vremena provodim u dnevnom boravku. To je mjesto gdje se mi kao porodica odmaramo, igramo sa kćerkama i ugošćavamo našu rodbinu i prijatelje.

Koji su vaši ciljevi?

Kao i svi i ja imam neke ciljeve u budućnosti oko uređenja o kojima sada ne bih govorila. Želja mi je samo održati harmoniju i ljubav koju mi kao obitelj trenutno imamo u svom domu.

Poruka za naše čitaoce?

Neka vaš dom bude vaš stil i mjesto gdje se vi osjećate ugodno. Samo je jedno bitno. Gdje god da odete bitno je da mu se vratite sa osmjehom i rečenicom “HOME SWEET HOME”.

Komentariši