You are currently viewing Marija Kostić: Kombinacija skandinavskog, modernog i industrijskog stila

Marija Kostić: Kombinacija skandinavskog, modernog i industrijskog stila

Volim pružati inspiraciju svojim pratiteljima kao što je i ja pronalazim u istim

Marija Kostić, magistar matematike

Marija Kostić, magistrica matematike ima 28 godina. Živi u Ivankovu, gdje i radi kao nastavnica matematike. Velika je zaljubljenica u modu. Pored svog posla, aktivno vodi svoj instagram profil ,,__ladymery__”. Slika svoj dom, svoje modne kombinacije, kao i slike za saradnje sa raznim brendovima. Osim uređenja doma, na mom profilu možete vidjeti moje odjevne kombinacije, slike s putovanja, te slike svakodnevnih trenutaka koje volim bilježiti.

Za početak, recite nam ko je Marija privatno?

Marija je jedna velika sanjarica koja uživa u malim stvarima. Volim modu i odmalena sam se voljela lijepo oblačiti. Voljela sam da svaka kombinacija ima svoj smisao, te su različite boje bile temelj svake kombinacije. Tako i u kući obožavam komade u bojama, puno cvijeća, te detalja koji idu uz sve to. Zapravo ne volim jednostavno i obožavam drugačije.

Na svom Instagram profilu dijelite fotografije uređenog doma? Recite nam više.

Volim pružati inspiraciju svojim pratiteljima kao što je i ja pronalazim u istim. Tako i slike uređenja svog doma rado dijelim. Jako volim kad je sve u domu uredno i čisto, obožavam taj miris svježine i topline doma.
Od malena sam maštala o svojoj kući s prozorima punim cvijeća, o velikom dvorištu gdje mogu ispijati duge kave, o kuhinji koja će biti kao iz časopisa, o zidovima punim slika prirode i uspomena te o detaljima koja sama ubacim i koji naš dom čine baš našim. Jako sam sretna i zahvalna što sam sve to postigla. Nekad zapravo nisam ni svjesna da mi se želja ostvarila.

Koje boje preovladavaju u vašem domu?

Rekla bih da prevladavaju zelena, bijela i bež/smeđa. Po kući i odjeći može se vidjeti da mi je zelena najdraža boja iako rado ubacim u odjevne kombinacije rozu i narančastu. Uglavnom me poznaju kao osobu koja rado nosi kombinacije u bojama.

Kojim ste se stilom vodili pri uređenju?

Rekla bih da sam se u uređenju doma vodila kombinacijom skandinavskog, modernog i industrijskog stila. Mislim da su grede u dnevnom boravku većini, kao i meni osobno, najdraži detalj kuće. Nekako ju čine posebnom.

Šta vam je najbitnije prilikom uređenja?

Najbitnija mi je funkcionalnost u prostoru, a zatim slijede stil uređenja, namještaj koji se uklapa u prostor te boje koje prevladavaju.

Koje su greške, prema vašem mišljenju, koje treba izbjegavati prilikom uređenja?
Smatram da je potrebno izbjegavati kombinacije s previše boja kao i kombiniranje previše stilova te dodavanje previše detalja koji ne idu jedan uz drugi.

Koja vam je prostorija u domu najdraža?
Iako je teška bitka između kuhinje i dnevnog boravka, ipak bih rekla da je to kuhinja. Ona je napravljena baš onako kako sam je zamislila, identična kao iz mašte. Detalji zlatnih ručkica, stara bakina vaza sa zlatnim detaljima, unikatno kuhalo, poster Matissea u okviru, svijeće, mirisni štapići te vaza sa uvijek svježim cvijećem. Već ste si u glavi zamislili kuhinju, je li tako?!Kuhinjska ploča je imitacija drveta, a plohe nisu klasične ravne nego imaju uzorak kao što možete vidjeti na slici. Zlatne ručke i slavina čine kuhinju dosta rustikalnom.

Uspješna ste blogerica, koje sadržaje još dijelite na svome profilu?
Hvala vam na komplimentu. Osim uređenja doma, na mom profilu možete vidjeti moje odjevne kombinacije, slike s putovanja te slike svakodnevnih trenutaka koje volim bilježiti.

Koja je vaša vodilja za sretan život?
Moja vodilja je definitivno: Budi svoj, sretan i zahvalan. Ne čini ono što ne bi htio da tebi čine. Ako možeš pomoći, pomozi. Jedan je život te živi ga onako kako želiš.

Imate li poruku za naše čitatelje?

Bio bi klišej da vam sada napišem da slijedite svoje snove, ali vodite se svojom maštom, koja ako ste ustrajni i strpljivi, stvarno čini čuda.

Komentariši