You are currently viewing Klaudina Mumić: Za mene je dom mjesto na koje se uvijek poželim vratiti i jako mi je bitno da ima toplinu i da se u njemu osjećam najudobnije na svijetu

Klaudina Mumić: Za mene je dom mjesto na koje se uvijek poželim vratiti i jako mi je bitno da ima toplinu i da se u njemu osjećam najudobnije na svijetu

Detalji koji su mi omiljeni u našem domu su oni koje smo sami izradili i koji su zaista jedinstveni i daju našem domu karakter i osobni pečat.

U ovom intervjuu s Klaudinom Mumić, strastvenom ljubiteljicom uređenja interijera i profesoricom jezika, otkrivamo njezinu ljubav prema stvaranju toplih i osobnih domova. Kroz priču o svojoj strasti za uređenjem, Klaudina dijeli svoje viđenje ljepote doma, ističući važnost detalja i osobnog pečata u prostoru. Njezine riječi odražavaju osjećaj topline i autentičnosti koji preplavljuju njezinu kuću, inspirirajući nas da pronađemo sreću u sitnicama i stvorimo prostor koji odražava našu osobnost i dušu.

Intervju: Klaudina Mumić, profesorica engleskog i njemačkog jezika

Za početak nam se predstavite.

Moje ime je Klaudina Mumić i veliki sam zaljubljenik u uređenje interijera, prirodu i DIY projekte. Po struci sam profesorica engleskog i njemačkog jezika, radim u školi. Volim svoje učenike, volim prenositi svoje znanje učenicima, a veliku važnost posvećujem i tome da mlade ljude naučim da je najvažnije od svega biti dobar čovjek. Svaki svoj slobodni trenutak koristim za boravak u prirodi i mislim da je jako važno povezati se s prirodom. Priroda nas podsjeća na to koliko smo zapravo mali, ali i na ono što je uistinu bitno. Na mom se profilu na Instagramu i na onom na Facebooku (Home Decor, Lifestyle and More) mogu vidjeti sadržaji koji se tiču interijera, kulture življenja, DIY projekata, ali i oni koji naglašavaju ljubav prema obitelji i povezanost s prirodom. Ukratko, dijelim svoju strast za životom.

Odakle se stvorila ljubav prema uređenju doma?

Uvijek su me privlačili lijepi interijeri i eksterijeri, ali najveća ljubav probudila se u meni prilikom gradnje i uređenja naše kuće. Željela sam našem domu dati neki individualni „štih“ i prilikom obilaska trgovina često ne bih nalazila ono što želim, a s druge strane ni „copy paste“ dekoracije iz trgovina nisu ono što volim. Tu je počela moja priča i sve više i više sam sama počela stvarati i izrađivati dekoracije za naš dom, uz veliku pomoć Mr. Muža koji je izrazito spretan i u timu ostvarujemo sve što (obično ja J) zamislim.

Postoji li neki određeni stil koji preferirate pri uređenju enterijera?

Što se tiče uređenja interijera postoji puno stilova koje volim, ali ne držim se strogo nijednog već biram ono što mi se svidi i ne robujem trendovima. Najviše volim kad prostor odiše nekom elegancijom i kombinacijom klasičnog i suvremenog stila. Ono što ne volim je previše moderno uređenje interijera i minimalizam. Za mene je dom mjesto na koje se uvijek poželim vratiti i jako mi je bitno da ima toplinu i da se u njemu osjećam najudobnije na svijetu. Od materijala jako volim drvo i na taj način pokušavam unijeti prirodu u kuću. Na šetnjama skupljam kamenčiće, grančice, naplavljeno drvo i slične stvari i izrađujem razne dekoracije koje prostoru daju osobnost i toplinu.

Opišite nam proces uređenja Vašeg doma?

Ono što mogu reći jest da proces uređenja našeg doma još uvijek traje i mislim da će trajati dok god živim. Kako godine prolaze počinju mi se sviđati neke nove stvari, dok mi se neki stilovi koji su mi prije bili dragi kao npr. boho, sad sviđaju malo manje. Smatram da je normalno da se čovjek stalno razvija, uči i teži novim stvarima pa je i za očekivati da se prostor u kojem živimo mijenja s nama i nama prilagođava.

Koji detalji su Vam omiljeni u vlastitom domu i zbog čega?

Detalji koji su mi omiljeni u našem domu su oni koje smo sami izradili i koji su zaista jedinstveni i daju našem domu karakter i osobni pečat. Ono što pri uređenju i jest bitno su detalji, ljepota i posebnost njih samih. Upravo ti detalji imaju neku priču, prošlost i kako ja to volim reći – dušu. Jedan takav detalj je zasigurno velika slika na zidu u dnevnoj sobi koju smo svi zajedno doma radili.

Koji je Vaš savjet našim čitateljima?

Najvažnije je biti svoj i ne padati pod utjecaj konzumerizma. Ne treba kupovati sve što se na tržištu nudi, treba slijediti svoje srce i birati ono što nam se doista sviđa i što možemo zamisliti u svom domu. U ničemu ne treba pretjerivati pa tako ni u uređenju i dekoracijama. Kad nešto novo stigne u dom, nečeg starog bi se trebalo odreći jer tako neće doći do prenatrpanosti. Prostor mora moći „disati“. Ako se u svom domu osjećamo ugodno puno lakše funkcioniramo i samim time kvalitetnije živimo. Uz to, treba pronalaziti sreću u sitnicama, malim svakodnevnim stvarima koje čine život ljepšim, a tu su oko nas – treba ih samo prepoznati.

Komentariši