You are currently viewing Jelena Novak: Jedinstveni stil uređenja prekrasne porodične kuće

Jelena Novak: Jedinstveni stil uređenja prekrasne porodične kuće

Moj stil enterijera bi opisala kao skandinavski sa klasičnim elementima. Volim drvo i da sve izgleda otvoreno.

Intervju: Jelena Novak

Skandinavski stil enterijera odavno je osvojio srca širom svijeta svojom jednostavnom elegancijom, minimalizmom i fokusom na udobnost. U srcu ovog stila leži ideja da dom treba biti mjesto gdje se okuplja porodica i gdje se osjećamo zaista opušteno. Tople nijanse, prirodni materijali i funkcionalan dizajn čine skandinavski dom pravim utočištem za porodicu. U nastavku je intervju sa Jelenom Novak koja je na poseban,kreativan i individualan način uredila svoj dom.

Recite nam nešto o sebi?

Dobar dan, drago mi je sto ste me našli na instagramu i hoćete da objavite moj dom.
Evo malo nešto o meni i da vam odgovorim na pitanja. Moj materni jezik je Engleski pa mi oprostite ako pogrešim nešto. Odrasla sam u Americi i živela 30 godina. Pre dve godine sam se preselila u Srbiju sa mužem i dve ćerke.

Da li Vam je uređenje enterijera hobi ili inače to radite?

Enterijer mi je počeo samo kao hobi kad sam počela da opremam svoj dom.

Kako biste opisali stil uređenja Vaše kuće? 

Moj stil enterijera bi opisala kao Skandanevian sa klasičnim elementima. Volim drvo i da sve izgleda otvoreno.

Gdje ste pronašli ideje i inspiraciju?

Pronašla sam većinu ideja na instagram profilima koje pratim. Isto tako sam gledala Pintrest i sa sestrom razmenjivala ideje.

Postoji li neki stil uređenja koji volite više od drugih?

Najviše volim da stil doma opiše osobu koja živi u njemu. Da ima nešto svoje, da ne izgleda sve isto.

Komadi namještaja koje vidimo na profilu su predivni, gdje ste ih pronašli, kupili?

Kad sam počela sa opremom stana još sam živela u Americi i non stop tražila po radnjama u Srbiji i instagramu slike od nameštaja. Naišla sam na profil Domus Belgrade i tu sam odma kupila trpezarijski sto i stolice kao i klub stočic. Ono što sam baš zamišljala videla sam kod njih i odmah sam morala da imam. Oduševljena sam njima. Kauč u dnevnoj sobi je od Stajić nameštaj kao i bračni krevet. A fotelje sam kupila u Zara Home kao i konzul stočić i ogledalo.

Imate li neke planove za dalji razvoj u smislu enterijera?

S tim da sam počela ovo sve kao hobi i jako zavolela, volela bih da nastavim na neki način. Još nisam sigurna kako ali sve je moguće.

Poruka čitateljima

Moja poruka je da ljudi biraju stvari koje stvarno vole i da im dom kao i meni postaje mesto gde pune svoje baterije i nalaze mir. Jedna oaza. Da ne pretrpavaju prostor nego da uzmu vreme i vide kako bi se šta uklopilo i šta im se zapravo svidja.

Komentariši