You are currently viewing Dragana Anđić: Za nas je najljepše kada nešto staro uredimo da izgleda kao novo

Dragana Anđić: Za nas je najljepše kada nešto staro uredimo da izgleda kao novo

 Kuća je izgledala staro, ali uz malo ulaganja, vizuelno smo je sredili da izgleda kao da smo uložili mnogo novca.

 Dragana Anđić

Dragana Anđić ima 34 godine. Majka je dva predivna dječaka, koja su joj uz svog supruga Gorana najveća podrška. U nastavku pogledajete kako su Dragana i njezin suprug Goran na izgled staru kuću, pretvorili u prekrasan dom.  

Recite nam više o sebi?

Ono što bih istakla o sebi.. Mnogo volim da pomažem ljudima. Radila sam kao medicinska sestra u jednoj klinici, ali život me odveo u nekom drugom smeru i sada radim posao administracije u porodičnoj firmi. Svestrana sam, takva sam još od malih nogu. U slobodno vreme slikam, crtam, pravim razne umetničke slike. Taj talenat su nasledili i moji dečaci i vrlo sam ponosna na to što imaju osećaj za umetnost i sve sto je lepo. Ljubitelj sam fotografije, fotografišem često i uređujem slike i videa. Bavim se dekoracijom garderobe. Volim šminku, to je moj drugi posao. Kada smo se uselili u našu kuću, nije bilo mnogo vremena za osmišljavanje dekoracije enterijera jer su deca bila mala, bili smo posvećeni njima i poslu. Vremenom smo počeli svaku prostoriju da uređujemo. Kuća je izgledala staro, ali uz malo ulaganja, vizuelno smo je sredili da izgleda kao da smo uložili mnogo novca. Samo uz male trikove uređenja zidova, ona izgleda tako upečatljivo. Sav nameštaj nije bio nov. Sve smo vremenom polako sami restaurirali. Neki smo prefarbali ,istaknuli detalje, a neki nameštaj smo izlepili samolepljivim folijama i tako mu dali novi izgled. Hodnik je bio u jako lošem stanju sa crvenim stepenicama, braon ispucalom stolarijom. Danas je hodnik dobio novu dimenziju i prosto nudi topao i ugodan osećaj kada uđete u kuću. Sve smo ofarbali u belo. Ostale prostorije su svaka na svoj način, a opet slične. Naš život je veoma opuštajući, posebno kada imate dvorište i balkon na kome ispijate kafu i uživate uz cvrkut raznovrsnih ptica.

Šta je to što vas inspiriše?

Inspiraciju nalazim u svemu. Suprug i deca imaju odličan osećaj za prostor i u tome smo se našli! Mnoge ideje za uređenje zajedno osmišljamo i zajedno smo odličan tim. Ništa nam nije teško, zajedno radimo u kući, dvorištu, to je pravi izazov za nas. Za nas je najlepše kada nešto staro uredimo da izgleda kao novo, u tome uživamo i vrlo smo srećni. Najlakše je otići u prodavnicu i kupiti već gotov proizvod, ali kada ga mi sami napravimo-to nema cenu. Svemu dajemo svoj lični pečat.

Vidimo da u vašem domu preovladavaju topliji tonovi, zašto?

Boje koje sam upotrebljavala su varirale iz prostorije u prostoriju. Rekla bih da pretežno preovladavaju topliji tonovi, nisam ljubitelj jakih vatrenih boja. Nameštaj je toplijih kombinacija boja, volim dosta detalja, zlatne, srebrne. Boje prirode, zemljane.

Kako biste nazvali vaš stil?

Što se tiče stila, mnogo volim moderan i glamur Hollywood stil. Holliwood je odavno poznat kao mesto gde snovi postaju stvarnost kroz objektiv kamera, gde bogati glumci raskošno žive. To je u prvoj polovini xx veka bio zaista jedan poseban svet, koji je u sebi nosio pravi glamur i koji se odrazio na uređenje enterijera. Danas vrlo često unosimo sjaj i glamur u enterijer i nije potrebno da imamo čitavo bogatstvo kako bismo to postigli, već se to može postići različitim detaljima. Hollywoodski glamur stil podrazumeva primenu metala, sjaja, ogledala, određenih materijala i boja. Tako sam i ja u svoj enterijer upotrebila detalje zlatne i srebrne, ogledala, rasveta. Jer refleksija i sjaj su glavni sastojci američkog glamur stila. Svakoj prostoriji posebnu čar daju zavese, a draperije upotpunjuju celu sliku.

Po vama, šta je najvažnije za lijepo uređen dom?

Svaki segment prostora, doma kao i života, je važan. Kada uspete da svaki kutak u svom domu pročistite, uredite, organizujete i energizujete onda shvatate kako je i život lepši i lakši u dobro organizovanom prostoru. Volim da unosim veliku pažnju i ljubav u svemu što radim. Tako da za lepo uređen dom, najbitnije je kako se vi osećate u svom prostoru, a poseban recept za uređenje ne postoji sve je promenljivo, također i stilovi uređenja.

Koja prostorija vam je omiljena i zašto?

Od omiljenih prostorija u svom domu, izdvojila bih dnevni boravak. To je prostor u našoj porodici u kome se opuštamo, okupljamo, planiramo, družimo,…Zato smo je posebno uredili ,svaki detalj smo zajedno smišljali. Boje su tople, preovladava drvo, zelena boja sa zlatnim detaljima. Ogledala daju posebnu čar, a topla rasveta je nezaobilazna.

Poruka za čitaoce?

Moja poruka za čitaoce, budite ono što jeste, što nosite u sebi. Sa stilom se rađamo, a stilovi su raznoliki. Jedino što bih istakla je to da birate osnove boja neutralne, tople i svetle. Detalji mogu da variraju i da se menjaju s vremena na vreme.

Komentariši